Waarom kiezen voor onze school?

De Autonome Middenschool Bredene onderscheidt zich van andere scholen op vlak van pedagogische vernieuwingen, een uitstekende voorbereiding op het derde middelbaar, kleinschaligheid en gepersonaliseerde zorg. Onze pedagogische aanpak, vernieuwend onderwijs, zorgbeleid en leerlingbegeleiding zijn zeker grote troeven. We zetten sterk in op co-teaching waar twee leerkrachten tegelijk voor de klas staan. Dit laat ons toe om te differentiëren en uitdagende nieuwe werkvormen te gebruiken.

De visie “accent op talent” is al jaren een succesformule. We laten de leerlingen in het eerste jaar proeven van alle grote studiegebieden in een modulesysteem, talent@study en talent@work. Om de twee weken ontdekken ze wat ondernemen is, digital arts and media, mens en maatschappij, etc. Zo ontdekken de leerlingen waar hun talenten en interesses liggen. Op die manier kunnen ze in het derde middelbaar, wanneer het echt moet, een bewuste studiekeuze maken.

Onze school is ook innovatief op vlak van studierichtingen en lesonderwerpen. Wij bieden onze leerlingen STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), DAM (Digital arts and Media), sport, cultuur en ondernemen en mens&maatschappij aan.
We willen blijven inzetten op nieuwe tendensen en maatschappelijke evoluties. 

Leerlingen met leerproblemen krijgen ondersteuning op maat (sticordi, plusklas, etc.).